Ich bin wieder da

Hee hoi, daar ben ik weer! Lotte hier, kennen jullie me nog? Ik verdween voor 3 maanden van de internet-aardbol, maar ben nu weer terug. En ik blog niet meer vanaf mijn oude vertrouwde kamertje in Nederland, maar vanuit... MÜNCHEN!  Terwijl ik dit typ, ben ik net bekomen van alle verhuis-stress, is het me eindelijk gelukt om mijn laptop aan het internet te verbinden (het gaat hier nog allemaal via de kabel) en kan ik me gaan voorbereiden op de colleges hier!

Al bijna helemaal gesetteld ;-)

Maar wat deed je dan de afgelopen maanden? 
Goede vraag. Ik schreef onder andere twee papers, leerde van alles over Duitse Sprachinseln, volgde een keuzevak over het nationaalsocialisme, vertaald een website en dacht daarnaast dat het handig was om extra uren te maken op mijn werk bij een huiswerkbegeleidingsinstituut. Kortom: Veel te veel prioriteiten, veel te weinig tijd. En daar werd Boeken en Bergen de dupe van...

Maar ik ben terug! 
Vanuit München dus. Het dringt af en toe nog niet helemaal tot me door, maar dit wordt dus mijn thuis voor de komende vier maanden. Ik ga hier onwijs leuke vakken studeren (o.a. over het bos als motief in de Duitse literatuur), voor het eerst van mijn leven op mezelf wonen (holy moly), hopelijk een zwaar Beiers accent leren en natuurlijk heel veel schrijven en fotograferen voor Boeken en Bergen. Ik heb er onwijs veel zin in! 


Ik woon sinds afgelopen zaterdag op de campus van Studentenstadt Freimann, samen met 2500 (!) andere studenten die aan de Technische Universität of Ludwig-Maximilians-Universität studeren. Mijn colleges aan de LMU beginnen pas over twee weken, dus ik heb nog genoeg tijd om de stad te verkennen. Mét mijn fiets, want die heb ik gelukkig meegenomen uit Nederland!

Veel studenten op de campus wonen in WG's (Wohngemeinschaften, waarin je zelf een slaapkamer hebt en de badkamer en keuken moet delen), maar ik heb ongelofelijke mazzel gehad en heb een appartement toegewezen gekregen van de universiteit! Ik heb mijn eigen mini-keuken, mini-badkamer en mini-slaapkamer, alles op ongeveer 15 vierkante meter. Klein dus, maar ook héél fijn!

Dit is de grootste flat van de campus, met maar liefst 21 verdiepingen. Ikzelf woon in een andere flat met alleen maar appartementen. Die is 7 etages hoog en ik woon op de eerste. 

Het Erasmusleven begint...
Ik ga de komende maanden natuurlijk veel schrijven over hoe het leven als uitwisselingsstudent mij hier in München bevalt. Daar kan ik op dit moment alleen nog niet heel veel over zeggen ;-). Eerst moet ik maar eens al het papierwerk in orde maken (en dat is nogal wat), mijn eerste fietstochten door de stad maken en aan de colleges beginnen. Én wennen aan het op mezelf wonen. Ik kan niet wachten! 

Tschüß! 

Lotte 





0 reacties:

Een reactie posten

 

Contact

Heb je vragen, suggesties, opmerkingen of wil je om een andere reden contact met mij opnemen? Je kunt mij bereiken via:

lottebrandjes@hotmail.com o.v.v. Boeken en Bergen

Óf laat een reactie achter onder een van mijn posts. Ik zou het erg leuk vinden om een berichtje te ontvangen!

Tschüß!

Lotte

Over mij

Over mij
Hoi! Ik ben Lotte, 19 jaar oud en studente Duitse Taal en Cultuur. Zoals je misschien al uit de titel van mijn blog hebt kunnen afleiden, ben ik gek op lezen en wandelen - Boeken en Bergen, dus :-) Verder houd ik van mooie muziek, goede films, de winter, foto's maken én München, de stad waar ik op dit moment op uitwisseling ben en tot augustus woon en studeer. Op mijn blog wil ik een beetje van die liefdes graag met jullie delen. Tschüß!